- Deg:
- 50 g jäst
- 150 g Smör
- 5 dl mjölk
- 1 g saffran
- 1 1⁄2 dl strösocker
- 1⁄2 tsk salt
- 17 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- Pärlsocker
Smet:
creamcheese
Vaniljsocker
Florsocker.
creamcheese
Vaniljsocker
Florsocker.
Gör så här
Smula jästen i en degbunke. värm mjölk, fingervarmt, ca 37° Häll mjölken över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt rumstempererat smör, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Bland ihop smeten. Gör tre runda bollar och tryck en grop i mitten fyll med smeten, gör tre bollar till och repetera processen, fast omlott. lägg dem i teflon brödform. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Kan behövas folie efter ca 15 min. Låt svalna under bakduk.
Hannas omdöme: men himmel va jag kan! Hahah^^ otroligt gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar