måndag 18 november 2013

Daim cheesecake



Du behöver 

Botten
75 g Smör
14 st Degestivekex

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
2 dl strösocker
125 g Philadelphiaost
3 st äggvitor
3 pkt dubbeldaim

Gör så här
Botten: smält smöret,
Kör digestivekexen i en matbredare.
Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
tryck ut massan i en form med löstagbar botten

Fyllning: Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
Vispa äggvitor till ett hårt skum i en annan skål.
Vispa äggulorna med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaosten.
Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. rör ihop.
krossa 2 daim i småbitar och rör ner i smeten.
Häll över smeten över kexem i formen
Ställ kakan i frysen i minst 5h 
Ta ut ca 15min innan servering 
Hacka över den sista daimen och strö över.

Hannas omdöme: detta är den godaste tårtan/kakan jag vet!! Krämig och söt, syrlig och Fräsh. 
Frozen cheesecake är min favorit, så mkt bättre än bakad. Detta blir som en gudomlig glass nästan. 
Dock lite krånglig att göra, och blir mkt disk. Men jag lovar er ! Det är de värt! 1000 gånger om!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar